Цени по офертата

Цена на офертата с отстъпка:

12.00 лв.

Цена
без ваучери:

12.00 лв.

С ваучер
спестяваш:

0.00 лв.

Намаление с ваучери:--%
Оферти София

Цена на ваучера:

12.00 лв.

За съжаление изпусна тази оферта. Натисни бутона и ще намериш активни оферти с намаления по твой вкус.

Продадени ваучери за намаление:

Изтекла оферта

Още топ оферти с ваучери

-50%

Кръвно изследване на витамин В12, от СМДЛ Кандиларов

Кръвно изследване на витамин В12, от СМДЛ Кандиларов

 32.00 лв.

16.00 лв.

Оферти София
00
00
00
00
дни
часа
минути
секунди
--%

За Великден в Сърбия! 2 или 3 нощувки със закуски, обеди и вечери в Сокобаня, от Джуанна Травел

За Великден в Сърбия! 2 или 3 нощувки със закуски, обеди и вечери в Сокобаня, от Джуанна Травел

 155.00 лв.

155.00 лв.

Оферти София
00
00
00
00
дни
часа
минути
секунди
--%

3 Март в Сокобаня, Сърбия! 2 или 3 нощувки със закуски, обеди и вечери, една от които празнична, от Джуанна Травел

3 Март в Сокобаня, Сърбия! 2 или 3 нощувки със закуски, обеди и вечери, една от които празнична, от Джуанна Травел

 132.00 лв.

132.00 лв.

Оферти София
00
00
00
00
дни
часа
минути
секунди
-52%

Ехография на щитовидна жлеза и изследване на хормони, от ДКЦ Св. Врач и св. св. Кузма и Дамян

Ехография на щитовидна жлеза и изследване на хормони, от ДКЦ Св. Врач и св. св. Кузма и Дамян

 62.00 лв.

29.90 лв.

Оферти София
00
00
00
00
дни
часа
минути
секунди

Описание на офертата

Театър "Любомир Кабакчиев"представя за първи път на театралната сцена репортажите на Георги Марков, с драматизация и режисура на Благой Бойчев!

Не пропускайте "Одисеята - Задочни репортажи за България"на 26 Ноември от19:30ч, в Сити Марк Арт Център - за 12лв!

Повече за представлението:

"Ние живеем в СЪЩАТА държава, която уби Георги Марков"
Асен Шопов

Ако трябва да бъдем точни, държавата ни е убила не само Георги Марков, но и безкрайно много други хора. Както преди Девети септември 1944 година, така и непосредствено след тази дата. Така, както продължава да го прави и сега, само че с други средства и по друг начин.
И ако изходим от максимата, че Държавата са хората, които живеят в нея и които я съставляват, излиза, че едни хора, убиват други хора. Къде тихо и кротко, къде шумно и с процеси, къде уж милостиво, къде безжалостно. Бихме ли претендирали за уникалност на нашата система, която ни управлява и убива - ако го направим, това означава, че сме много наивни. Хората са едни и същи по целия свят - и когато обичат, и когато мразят.

Защо обаче, Георги Марков е от имената в съвременната българска история и литература, които не оставят безразличен никого, независимо от това, каква е реакцията при споменаването на неговото име. Възхваляван и отричан, той ни е оставил своите знаци за близкото ни минало, без които бихме били и по-бедни духом и по-наивни. Никой не притежава патент върху Истината, ние обаче искаме да видим и да ви представим истината за нашия живот тогава, а чрез нея и това, което ни се случва сега, именно през погледа на неговия калейдоскоп.
"Задочни репортажи за България"е една обширна и многостранна книга. Отделните парчета пъзел в нея очертават доста подробна картина на живота, по време на годините на социализма в България.

Може би и затова, до този момент Театърът ни не е посягал към тях. Стъписването пред това многообразие и опасението, че сцената няма да може да събере в рамките на два часа целият този пълнокръвен живот. Има разбира се и нежелание тези истини да бъдат отново и отново представяни пред обществото, колко по-добре би било да забравим безумията на миналото и че същите онези хора, които ни управляваха тогава и се гавреха с нас, се опитват и днес да го правят лично, и косвено - чрез своите наследници. Замитането на неудобните теми и истини под килима е стара практика по тези земи, на юг от Дунава.
Освен всичко това, темата за абсурда, до който може да ни доведе всяка една политическа система, независимо дали е с червен, зелен, син, жълт или не знам какъв си цвят, ще бъде винаги актуална и болезнено болна. Явно, човешкото общество е осъдено на несъвършенство и изкривяванията, и безумията в живота ни, изглежда няма да имат край.

Така, нашият подход към темата е как чрез една само основна история, почерпана разбира се от "Репортажите", да бъде създадено усещането за докосване до цялостното съдържание на книгата. Изборът на историята на нашият герой - Пенчо е емблематичен. Не чрез прякото насилие, физическа жестокост или принуда да бъде показан абсурда и безумието на онова време - а, чрез тази обикновена, банална, дори чак скучна на пръв поглед тема - забраната за пътуване зад граница. Обратният знак на Омировия герой - за това именно и не е случайно заглавието на нашия спектакъл - "Одисеята". Одисей двайсет години се опитва да се върне в родния си дом. Нашият герой години наред се опитва да излезе от него - може би, за да не се върне никога вече в Родината си. Препятствията и в единия, и в другия случай нямат край. Но, в Древна Гърция Боговете са тези, които направляват и решават човешките съдби. В България на двайсети век, тяхното място е заето от обикновени чиновници!

Проектът "Одисеята - Задочни репортажи"е дело основно на млади хора, които не помнят годините преди десети ноември 1989 г. - ключовите участници в него са около трийсет годишни. Техният интерес към този текст е провокиран от опитите истината от онези години да бъде изкривявана, забравяна, пренебрегвана, дори убивана в името на продължаващото манипулиране и владеене на обществото ни.
Как именно тези млади творци, които не познават лично онази действителност, подхождат към абсурдите на изминалото време, каква е тяхната гледна точка и мотивация да направят историята достояние на днешния зрител, без да създават в него усещането за нещо остаряло, овехтяло и вече безинтересно. Защо според тях миналото не трябва да се забравя, неглижира и пренебрегва, какви са поуките от него и с какво то би ни помогнало да решаваме проблемите на днешния си ден. Хората са тези, които изграждат обществото и държавата и те решават, чрез личната си позиция и действия какъв да бъде животът, който водим. И който може да бъде променян само от нас.

Именно за това, спектакълът ще търси своята аудитория сред младите хора, тези, които все още не са напуснали родината си, омерзени и отчаяни. Ще предизвиква диалог и дискусии с тях, защото темите в книгата на Георги Марков продължават да бъдат болезнено актуални за нашето съвремие.

Желанието ни е, този спектакъл да има своите многобройни зрители не само в Казанлък и София, но и във всички градове на България.

1968 година. Пенчо Данчев е старши дърводелец в трамвайно депо. Той и жена му, се опитват да имат дете. Неуспешно! Може да помогне само лечение зад граница. За това трябват паспорти и той търси всевъзможни начини, за да ги получи. Единственият начин е като наруши своите принципи.

Последният от репортажите на Георги Марков се казва "Чувство за непоносимост". Той признава, че причината, да напусне България, е чувството за непоносимост, че се превръща в онова, което ненавижда. Той вижда себе си като причина и част от абсурда управляващ България по негово време.

Това чувство за непоносимост кара младите българи да напускат страната и днес. Тръшвайки вратата, без да се обръщат.
Странно е, че към "Задочни репортажи"все още никой в театъра или киното не е "посегнал". Те са изключително важен исторически документ, който трябва да се изследва. Репортажите показват широк спектър от живота на хората от онова време. Те са и коментар към всичко онова, което описват. Точно този коментар ни кара да смятаме, че обществените болести на съвременното българско общество, са се зародили именно в отминалата втора половина на двайсети век.

КАЗАРМА (родина)

отвсякъде затворени стени
единствено Небето е свободно
единствено отгоре то виси
необозримо синьо и огромно…

Димитър Кабаков, 1982 година

Правила и условия за ползване на оферти с ваучери за намаление

Валидност на ваучера: 26 Ноември 2017 (Неделя).
Разпечатаният ваучер се заменя за билет на касата на Сити Арт Марк Център в работно време, най-късно до 40 минути преди представлението.
"Одисеята - Задочни репортажи за България"се представя на 26 Ноември (Неделя) от 19:30ч, в Сити Марк Арт Център.
Офертата важи за място на редове 8 и 10 - партер, и ред 14 - балкон.

Информация за търговеца предлагащ тази оферта

Местоположение на обекта, за който тези ваучери за намаления са валидни